HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

Portfólió egyedül vagy segítséggel?

2014.01.24. 19:06 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgA portfólió elkészítéséhez az Oktatási Hivatal oldaláról letölthető 160 oldalas kiadvány ad segédletet. Ugyanakkor előadások, e-learning, workshop, kiadvány is megjelent a piacon, melyek a megoldást ígérik a bizonytalanság állapotában. Sőt, közel 5000 forintért arra is megtanítanak minket, hogyan tudunk hiteles és eredményes képet mutatni magunkról. Mit nyújtanak ezek valójában? 

A portfóliót elkészíteni a pedagógus helyett más nem tudja. Megírni a szükséges anyagokat, összeválogatni a csatolandó dokumentumokat, feltölteni ezeket, a pedagógus feladata.  A külső segítség mire terjedhet ki? 

Szlogenek az ajánlatokból:

„Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett portfóliót!” (6,5 óra 39500 forint)

"Kifejezetten a minősítéshez kifejlesztve! Segítségével könnyen összeállíthatja a minősítéshez szükséges szakmai portfólióját! Mi tudjuk a portfólió készítés titkát! Megtanítjuk, hogyan tud hiteles, és eredményes képet mutatni magáról! Villámfelkészítő csomag." (e-learning, 4990 forint)

"A képzésen résztvevők hathatós segítséget kapnak saját portfóliójuk önálló elkészítéséhez, valamint megismerkedhetnek a reflektív gondolkodás fogalmával, a reflexió szerepével, és eszközöket kapnak a portfólióban kötelező szakmai reflexiók elkészítéséhez." (7 óra, 10500)

"A képzés alatt igyekszünk minden fejezethez, alfejezethez, elemhez sablont vagy kiindulópontot adni, hogy a tényleges portfólió összeállításakor, megalkotásakor már csak ezeket kelljen tartalommal megtöltenetek." (5 óra, 7000 forint)

"A tanügyigazgatási változások és az életpályamodell bevezetésének lépéseivel megnő a tétje, hogy az intézmény vezetői, pedagógusai és tanulói egyaránt megtanulják, mi kerüljön, mi kerülhet a portfólióba, és hogyan segítsék egymást az elkészítésében. Három e-bookból álló csomagunk ebben nyújt villámgyors gyakorlati segítséget. E-bookunkból kiderül, milyen kötelező elemei vannak egy pedagógus-portfóliónak, és hogyan kell elkészíteni" (10 oldal, 2540 forint)

Miért fizetünk tehát?

  • A törvényi szabályozás összegzése.
  • Útmutató kivonatolása, az abban lévő sablonok kiemelése.
  • Információk rendszerezése: milyen szempontok szerint kell megírni az iskolai óravázlatot, az óvodai vázlatot.
  • Reflexiók megírásának segédlete, szempontsorok az Útmutatóból.

 Mit nem nyújt egyik sem?

NEM AD VISSZAJELZÉST, KONTROLLT, ELLENŐRZÉSI TÁMPONTOKAT:

  • korrekciót a reflexióknak, objektív értékelését a szubjektív elemeknek.
  • a bemutatott kompetenciák ellenőrzését, súlyozását.
  • a koherencia vizsgálatát.

 

MINDEN PEDAGÓGUS KÉPES ÖNERŐBŐL ELKÉSZÍTENI A PORTFÓLIÓJÁT!!!

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr385780139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H Tímea (törölt) 2014.04.04. 18:39:21

„Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett portfóliót!” (6,5 óra 39500 forint)
Erre hol lenne lehetőség? Esetleg, hogy lehet kapcsolatba lépni Önökkel?
süti beállítások módosítása