HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

Egyszerűsített portfólió

2014.02.16. 07:25 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgMegnyílt a portfólió feltöltésére alkalmas internetes rendszer. Ennnek kapcsán néhány gondolat a minősítési eljárásról, arról, hogy kik is minősítenek, és mit is jelent az egyszerűsített portfólió.

Február 6-án megnyílt a portfólió feltöltését lehetővé tevő rendszer, adta hírül az Eduline. Ezzel egy időben az intézmények vezetői tájékoztatást is kaptak arról, hogyan kell a rendszerbe a portfólió feltöltésére jogosult kollégákat beléptetni. 20-25 ezer portfólió vizsgálatára készülnek a szakemberek. Kik fogják azonban a minősítő eljárásokat elvégezni? 

Minősítő eljárás lefolytatásában való részvételre idén pályázatot írt ki a Miniszter. Ezek alapján a 15 év szakmai gyakorlattal, szakvizsgával rendelkező pedagógusok, akik január 26-ig sikeresen kitöltöttek 2 online tesztet, mely az életpályamodell és a pedagóguskompetenciák törvényi szabályozásának jártasságát mérte fel, Mesterpedagógusokká válhatnak. Ennek első lépése a portfóliójuk feltöltése, majd 2 továbbképzés sikeres elvégzése, végül önköltséges áron felvétel kérése a szakértői névjegyzékbe. Így azok, akik minősítő eljárást folytatnak majd, maguk is el kell hogy készítsék a portfóliójukat, sőt mi több, gyerek-közegből jönnek, így nem papíralapú minősítésre, hanem gyakorlati megfigyelésre számíthatnak a minősítésre váró kollégák. 

Portfolio54.jpg

Mit jelent az egyszerűsített portfólió? 

Az alapdokumentumok közül az alábbiak feltöltése szükséges:

  • eredetiségnyilatkozat (sablon az Útmutatóban),
  • önéletrajz (Europass sablon),
  • intézményi bemutatás (szempontok az Útmutatóban),
  • szakmai életút bemutatása,
  • csoportprofil,
  • tematikus terv (3-5 oldalban, sablon az útmutatóban), és ahhoz kapcsolódó 10 óravázlat, foglalkozásvázlat utólagos reflexiókkal ellátva.

Azok, akik egyszerűsített portfóliót adnak be, nem kapnak visszajelzést arra vonatkozóan, hogy mire kell figyelniük a teljes portfólió elkészítéséh. Ugyanis ez nem mentesít a teljes portfólió elkészítése alól, mindössze időt lehet nyerni vele. A teljes portfóliót a minősítő eljárásig kell feltöltenie, aminek a szakvizsgázott, 14 év gyakorlattal rendelkező pedagógusoknak 2018. december 31-ig kell  hogy megtörténjen.

Jó munkát kívánunk!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr55816405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naturelle 2014.04.28. 13:47:13

Munkáltatóm szerint , mivel még gyeden vagyok, nem adhatok be portfoliót, mivel azt csak egy a meglévő, aktuális, folyamatban lévő növendékről készített, tanulási folyamataival, reflexióinkkal, megvalósítás dokumentumaival egyéni értékelésével stb..., kidolgozva adhatom be.(Zeneiskoláról van szó). Ezért nyilatkoznom is kell, hogy mikor állok munkába és, ha majd aktív státuszban leszek, akkor készíthetem el.Igaz ez?
Előre is köszönöm kérdésemre a választ, ami igen sürgős lenne.

Balla diák 2014.08.27. 10:44:36

@naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet.
süti beállítások módosítása