HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

A novemberi portfólióhoz

2014.09.01. 16:14 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgKire vonatkozik a novemberi feltöltés, hova és hogyan kell feltölteni a portfóliót?

1. Akinek kötelező a minősítés:

A 2013. szeptember 1-je és 2014. január 1-je között jogviszonyt létesített, jelenleg Gyakornok besorolású pedagógusoknak* kötelezően jelentkezniük kell a 2015. évi eljárásra, mivel a gyakornoki idő lejártának hónapjában minősítő vizsgán kell részt venniük.

Az eljárás keretében lefolytatott minősítő vizsgán „megfelelt" minősítést szerző gyakornokokat 2016. január 1-jétől Pedagógus I. fokozatba sorolják be. 

2. Aki jelentkezhetett a minősítésre:

Az eljárásba a jelentkezés különös feltételeiről kiadott közlemény alapján az alábbi feltételeknek megfelelő, jelenleg Pedagógus I. besorolású pedagógusok jelentkezhetnek:

  • pedagógus-szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal vagy

  • legalább 30 év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok.

Az eljárás keretében lefolytatott minősítési eljárásban „megfelelt" minősítést szerző pedagógusokat 2016. január 1-jétől Pedagógus II. fokozatba sorolják be.

3. Ami szabályozza a portfólió készítését:

2014. november 30-ig portfóliót készítőkre az ÚJ, MÓDOSÍTOTT Útmutató szerinti elvárások vonatkoznak. Nincs egyszerűsített portfólió, csak teljes.

4. Ahova és ahogyan kell fel kell tölteni a portfóliót:

Az oktatas.hu/pem oldalon szükséges megadni az oktatási azonosítót és a jelszót a belépéshez, a felhasználó típusa: Pedagógus. 

A feltöltés formátuma változatlan: A/!-es formátum, 2,5.es margó, Times New Roman betűtípus 12-es méret, 1,5-es sorköz - mindez PDF formátumban.

A feltöltőfelület várhatóan szeptember 8-a körül kerül megnyitásra.

5. Tanárként amilyen tárgyból kell portfóliót írni:

A korábban megadottak szerint a legmagasabb óraszámban tanított tárgyból.

A november 30-ig feltöltőkre NEM VONATKOZIK új ÚTMUTATÓ rendelkezése:

" A pedagógus a nem kötelező minősítési eljárásra történő jelentkezését az adott év április 30-áig a jelentkezési lap beadásával kezdeményezi az intézményvezetőnél. Megjelöli a minősítés során elérni kívánt fokozatot, több munkakörben foglalkoztatott pedagógus esetében azt a munkakört, amely tekintetében a minősítési eljáráson részt kíván venni, valamint tanár esetén az általa tanított tantárgyak közül a minősítési eljárásra kiválasztott, a jelentkezéskor legalább heti két órában tanított tantárgyat. Minősítővizsga esetén a jelentkezést az intézményvezető adatrögzítése helyettesíti azzal, hogy ez esetben is meg kell jelölni a gyakornok által tanított tantárgyak közül kiválasztott, a jelentkezéskor legalább heti két órában tanított tantárgyat " (A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési
intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítását követően, a hatályba lépése után, a 2016-ban minősítésre jelentkező pedagógusok esetében.) Forrás

6. A módosított ÚTMUTATÓ:

Az új ÚTMUTATÓ (elérhető ITT) a dokumentumok rendszerét tartalmazza, a kompetenciák és a minősítés rendje nem változott. A kiegészítő Útmutatókban jelenleg nincs változás, hamarosan...

7. Kinek kell jelentkeznie szeptember 30-ig?

A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 39/A. § átmeneti rendelkezése alapján, ha a pedagógus 2014. április 30-áig
kezdeményezte az intézményvezetőnél a 2015. évi minősítési eljárásra történő jelentkezését, de az az intézményvezető nem rögzítette azt az OH által működtetett informatikai támogató rendszerben, akkor az OH részére benyújtott kérelemmel 2014. szeptember 30-áig kérheti a minisztertől a 2015. évi minősítési tervbe való felvételét.

Következő posztban a gyakornokok portfóliójáról írunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr86655673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vulpus 2014.11.28. 09:58:38

Üdvözlöm!
Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon választható dokumentumok között... nem teljesen világos, hogy pontosan mit is kell feltöltenek.
A feltöltőfelületen ezek a lehetőségek vannak megadva:
- projektterv (kérdés: milyen projektterv? mivel kapcsolatban?)
- Osztályfőnöki munkaterv (igen, tudom ezt nekem nem kell!)
- különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel való foglalkozás (a csoportunkban 1 gyermek van, ilyen esetben is fel kell töltenem?)
- gyermek/tanulói profil és fejlesztési terv (Itt mennyi időre gondolunk a fejlesztési tervnél?)
- publikációk tevékenység (nem tartom túl reálisnak ilyet kérni egy gyakornoktól)
-egyéb dokumentum (mi tartozik egyéb-nek? Milyen témában lehet ide feltölteni? Mit kell tartalmazzon? Itt 6 lehetőség van, mind a 6-ot fel kell tölteni?)

Köszönöm a választ előre is!
süti beállítások módosítása