HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

Amire jó, ha figyeltél a portfólió elkészítésekor

2014.04.19. 06:45 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgNéhány hasznos dolog, amire érdemes figyelned, mielőtt véglegesíted a portfóliódat...

1. A portfóliót április 30-ig kell véglegesíteni, mielőtt a minősítési eljárást kéri a pedagógus, ismét hozzáférhet a saját rendszeréhez.

2. Minden dokumentumot PDF formátumban kell elmenteni.

3. Fényképeket külön nem lehet csatolni, de beilleszthető a dokumentumokba, akár táblakép, akár az órán felhasznált szemléltető anyag. (Fénykép és videó esetében szükséges a szülői hozzájáruló nyilatkozat, amit a védéskor kérhetnek.)

4. A tematikus tervet a csoportra kell adaptálni, a csoportprofillal ezt szemléltethetjük leginkább, hogyan lehet ennek a gyerekközösségnek a szociokulturális háttere, az érdeklődése, motivációja, képességei szerint a leginkább hatékony módon tanítani az adott tananyagot.

5. A 10 foglalkozás- vagy óravázlatnak a tematikus tervhez kell kapcsolódnia, kiemelten ellenőrzik majd, hogy összhangban van-e a pedagógiai programmal.

6. A 8 pedagóguskompetencia mentén értékelik a beadott anyagokat, kompetenciamátrix itt megtekinthető.

7. Az óvodai egyszerűsített portfólióhoz a csoportprofillal egy dokumentumba kell feltölteni a nevelési tervet.

8. Szakmai életút megírásakor ezekre érdemes figyelni.

9. A portfólióhoz mi magunk választjuk meg a dokumentumokat, hogy milyen képet kívánunk magunkról bemutatni.

Azok, akik most feltöltik, januártól automatikusan átsorolásra kerülnek, munkájukkal hozzájárulnak a rendszer teszteléséhez, a minősítési eljárásmód véglegesítéséhez- indokolják a szakemberek.

Talán ezt majd utólag, ha kicsit megpihentünk, tudjuk így látni...

 

Jó munkát az utolsó hajrához!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr976051851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása