HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

Visszaszámlálás elindult!

2014.03.02. 21:37 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgPénteken a Miniszter a törvénynek megfelelően közzé tette a következő évre vonatkozó keretszámot a pedagógus minősítésben résztvevőkre vonatkozóan. A tájékoztatások szerint 25 ezren jogosultak idén feltölteni portfóliójukat, s ebből 11 ezren már meg is kezdték. Még 59 nap áll rendelkezésre. Meg lehet csinálni? Érdemes megcsinálni?

"A pedagógus előmeneteli rendszer 2013. szeptember 1-jei bevezetésekor a köznevelési intézményekben foglalkoztatott több mint 150 000 pedagógusnak, pedagógiai szakértőnek és pedagógiai előadónak (azok kivételével, akik a 2013. szeptember 1-jétől számított tizedik tanév végéig elérik az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt) az első minősítési eljárásban vagy minősítő vizsgán – a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében – 2018. június 30-ig kell részt vennie. A minősítési keretszám meghatározása az idei és elkövetkezendő években erre figyelemmel történik.

2015. évre vonatkozóan a pedagógus minősítési keretszámot az oktatásért felelős miniszter átruházott hatáskörében eljárva 30 000 főben határozom meg.

A 2015. évi minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeit az alábbiakban határozom meg:
- pedagógus szakvizsga és legalább 8 év szakmai gyakorlat 
vagy
- legalább 30 év szakmai gyakorlat.


A különös feltételeknek legkésőbb a jelentkezés időpontjában kell megfelelni."

Forrás: Emmi, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Így aki idén nem vesz részt a minősítő eljárásban, jövőre bele kell hogy férjen a 30000 fős keretszámba, amibe már a 8 év gyakorlattal és szakvizsgával rendelkező pedagógusok is jelentkezhetnek. 

30 év szakmai gyakorlat mellett már a szakvizsga sem kötelező, úgy is részt lehet venni a minősítő eljárásban, így a nyugdíjba menetel már Pedagógus II-ből történik. 

Aki teheti, érdemes idén jelentkeznie, hisz egyszerűsített portfóliót is feltölthet, és mindössze a formai követelményeknek kell megfelelnie portfóliójának. A minősítési eljárást 2018. december 31-ig kell neki magának kezdeményeznie. 

MÉG NEM KÉSŐ ELKEZDENI! 

59 nap alatt a komplex portfólió is elkészíthető. 

insegnanti_bloglavoro.jpg

Előkészületek:

- fogadja el a saját döntését, miszerint elkészíti a portfólióját, ezáltal részt vesz a minősítési folyamatban.

- hozzon létre egy mappát a számítógépén, amibe gyűjteni fogja a különböző anyagokat, egy irattartóba pedig rendszerezze azokat az anyagokat, melyek szükségesek lesznek.

- tekintse át a feltöltendő anyagok listáját. (Az alapdokumentumok mindegyike, a választható dokumentumok közül 3-5 téma elkészítését várják a jelentkezőktől.)

Alap- és választható dokumentumok listája ITT letölthető.

- ismerje meg a pedagógus kompetenciákat, melyek a minősítési folyamat értékelési szempontjait adják. 

PEDKOMP.PNG

Az időterv készítésével folytatjuk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr435840278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása