HTML

Pedagógus portfólió lépésről lépésre

Friss behegyzések

  • carso: Érthetetlen, hogy a cikkhez tartozó képen miért van hibás képlet: E=m*a. köztudott, hogy Newton 2.... (2015.01.30. 14:42) Portfólió nyugdíj előtt
  • czugizsu: Milyen esetben kaphat az intézményvezető felmentést a kötelező tanítási óra ellátása alól? Milyen ... (2014.11.30. 16:34) Intézményvezetői portfólió
  • vulpus: Üdvözlöm! Gyakornok óvodapedagógusként írom a portfóliómat. Viszont sajnos elakadtam a szabadon vá... (2014.11.28. 09:58) A novemberi portfólióhoz
  • Balla diák: @naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet. (2014.08.27. 10:44) Egyszerűsített portfólió
  • H Tímea (törölt): „Szakértő előadónk iránymutatásával kollégáival közösen a helyszínen állíthat össze egy komplett p... (2014.04.04. 18:39) Portfólió egyedül vagy segítséggel?

Így készíts portfóliót!

2014.01.18. 10:53 :: Pedagógus Portfólió

portfolio.jpgA portfólió elkészítése és feltöltése növeli a pedagógus fizetését, így a már legalább 8 éve a pályán lévő  tanárok, tanítók, óvodapedagógusok számára cél ennek teljesítése. A legtöbb problémát a hogyan jelenti: nincs egyértelmű leírása a feltöltendő anyagoknak, a hogyanoknak, sokak számára pedig amiért sem egyértelmű.

A hogyanra több cég is nyújt segítséget: sablonok, rendszerezések, kivonatok alapján.

615_300_Teacher.jpg

Választék:

5000 forintos e-learning 30 napos hozzáféréssel, letölthető sablonokkal

2500 forintos 10 oldalas e-book a portfóliókészítés elemeiről

tanfolyamok, műhelymunkák 7-15000 forint, ahol a jogszabályi értelmezés és az Útmutató sablonjai kerülnek kiosztásra

Úgy jelentek meg ezek a kiadványok, és képzések, hogy az óvodákra vonatkozó kritériumok a mai napig nem jelentek meg. Amit nyújtanak: a törvény és az arra épülő Útmutató kifejtése, a mellékelt vagy internetről némi keresgélés után letölthető sablonok gyűjteménye. Amit így megfizet a pedagógus: kb 3-5 órás információgyűjtés.

Arra viszont egyik anyag sem ad használható útmutatót, hogyan építse fel ezek elkészítését, milyen lépésekben gondolkodjon, az ellenőrzés során milyen szempontokra figyeljen, hogyan készüljön saját anyagára fókuszálva a portfólió védésére.

A tervezési és ellenőrzési folyamat kulcsfontosságú a portfólió elkészítésében. Ez utóbbihoz maga az Útmutató is javasolja a kritikus barát bevonását, aki hasonló szerepet tölthet be, mint a szakdolgozati témavezető. Milyen szerepe van a külső, ellenőrző átolvasónak? A következő bejegyzés erről szól.

És a teljesség kedvéért: nem hivatalosan vannak cégek, akik 30000 forintért vállalják a portfólió elkészítését. Annak a dokumentumgyűjteménynek a megalkotását, amely 15-20 oldalnyi személyes reflexiót kell hogy tartalmazzon a pedagógus pályájára vonatkozóan, azt az eredetiségnyilatkozattal ellátott hivatalos szakanyagot, melyet plágiumszűrűn keresztül is átvizsgálnak. Döntsön ki-ki maga belátása szerint!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pedagogusportfolio.blog.hu/api/trackback/id/tr785768911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása